Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Dogodki

 

V sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki bo letos potekal med 19. – 27. novembrom 2022, za vas pripravljamo zanimive dogodke, na katere so vabljene vse organizacije in posamezniki, ki izvajajo aktivnosti za preprečevanje nastajanja odpadkov.   

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na kakšnem izmed dogodkov.

 

 

Novinarska konferenca

  

Približuje se največja ozaveščevalna akcija v Evropi – Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki bo letos potekal od 19. do 27. novembra 2021. 
Novinarsko konferenco pred začetkom dogajanj bomo pripravili v četrtek, 17. novembra 2022, ob 10. uri, v Centru ponovne uporabe Ljubljana (Povšetova ulica 4, Ljubljana). 

Več...

 

Okrogla miza 

Pred pričetkom Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2022, ki bo potekal med 19. in 27. novembrom smo na okrogli mizi "Tekstilni odpadki so iz mode! " spregovorili o tem, kje se nahaja Slovenija na področju tekstilnih odpadkov, zakonodajnem okviru v Sloveniji in EU, problematiki hitre mode, ponovni uporabi ter ostalih izzivih in rešitvah. 

Oglejte si POSNETEK DOGODKA.

Več...

 

 

Delavnica "Kam s tekstilnimi odpadki?"

V ponedeljek, 24. oktobra 202, je potekala "Kam s tekstilnimi odpadki?", namenjena vsem zainteresiranim prijaviteljem akcij v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Na delavnici je bila predstavljena letošnja tema Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, primeri dobrih praks, postopki prijave akcij in številne zanimive in praktične informacije.

Več informacij...